Tove Lo

Gitarrer på en scen

Tove Lo debuterade som artist år 2012 då hon gav ut singeln ”Love Ballad”. Året därefter släppte hon singeln ”Habits” som hon nådde stora framgångar med. Låten låg som bäst trea på Billboardlistan och tidningen Rolling Stone listade låten till den 23.e bästa låten år 2014. Tove Lo vann pris som årets nykomling på P3 Guldgalan och året därefter vann hon två Grammisar för Årets artist och Årets låt. Tove Lo är aktuell med sitt nya album ”Lady Wood” som gavs ut den 28 oktober 2016 och hon har en intensiv tid med turnerande framför sig.

Musik som terapi

Tove Lo vill att musiken ska skära i hjärtat och den får gärna ta lyssnaren till mörka platser. Enligt henne förknippar många popmusiken med en slags verklighetsflykt och hon vill ändra på detta och beröra de som lyssnar på hennes musik. Hon är inte rädd för att uttrycka sig och triggar gärna igång känslor och reaktioner hos sin publik. För att nämna ett exempel så skapade hon tittarstorm och många upprörda miner när hon uppträdande i tv-programmet Idol tidigare år. Anledningen var att hon smekte sig mellan benen medens hon framförde sin låt ”Cool girl”. Hon menar dock att reaktionerna inte hade varit lika häftiga om det hade varit en kille som gjorde samma sak.

Nya albumet Lady Wood

Tove Lo har en feministisk vinkel i det hon gör och namnet på hennes nya album ”Lady Wood” är ett uttryck som betyder ungefär ”tjej med pung”. Tove Lo kan ofta känna sig trött på den sexism som finns i branschen och hon tycker att hon får vissa frågor bara för att hon är tjej. Titeln på hennes album syftar till detta och att man som tjej kan vara modig och stark, precis som en man. Tove Lo har varit med och skrivit alla låtar på albumet och hon skriver också gärna låtar till andra artister då hon är medlem i låtskrivargruppen Wolf Cousins med Max Martin i spetsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Strong