Tata Young

Tata Young, som egentligen heter Amita Marie Young, föddes i december år 1980 i Bangkok. Redan år 1991, det vill säga när hon var 11 år gammal, gjorde Young debut som artist och blev ett känt namn i Thailand, då hon vann en nationell sångtävling. Efter hennes vinst tog hennes karriär fart direkt, då hon fick ett skivkontrakt och kunde ge ut sitt första album, Amita Tata Young, år 1996, bara 16 år gammal. Debutalbumet sålde i mer än en miljon exemplar, och Young har fortsatt sin karriär som artist sedan dess genom att släppa ytterligare åtta studioalbum. Fem av dessa är på thailändska och tre på engelska; Young har en thailändsk mor och en amerikansk far, varför hon har både engelska och thailändska som modersmål. Hennes senaste album, Ready for Love, släpptes år 2009.

Tata_YoungYoung är dock inte bara artist – hon har också gjort karriär som modell och skådespelerska. Hon har medverkat i tre thailändska filmer, varav den första kom år 1997, bara ett år efter att Young släppt sitt debutalbum. Filmen slog publikrekord för den thailändska filmindustrin, och Young tilldelades pris för bästa skådespelerska i Thailand vid Fourth Annual Blockbuster Entertainment Awards samma år.

Young är dock inte bara en stor stjärna i Thailand, utan i större delen av Asien: hennes musik har haft stora framgångar i bland annat Malaysia, Indien, Singapore och Taiwan. Young har även en koppling till svensk musik, då hennes album I Believe från 2004 (samt låten med samma namn på albumet) är en cover på Carolas låt ”I Believe In Love” från 2001.

År 2007 drabbades Young av hypotyreos, vilket bland annat ledde till att hon gick upp i vikt. I samband med hennes kamp mot sjukdomen ändrade Young även sin image som artist, och valde till exempel att färga sitt hår svart (som tidigare varit uppseendeväckande rött). År 2010 ändrade Young inriktning och stil igen, och deltog bland annat i en konsert för att hylla Michael Jackson.

Om du är insatt i thailändsk kultur, är ett fan av Young och kanske drömmer om att flytta till Thailand, ska du kontakta Crown Relocations. De kan hjälpa dig med alla praktiska detaljer som en utomlandsflytt innebär.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *